2025 рік
Шановні батьки! Харчування учнів 1-4 класів відбувається відповідно до графіка уроків у змішаному режимі способом кейтерингу згідно з вартісними показниками, які встановлено у чинних договорах про закупівлю послуг відповідно до вимог чинного законодавства України.
Звертаємо Вашу увагу на те, що замовлення формується щоденно (робочі дні) до 09.00 на наступний день!!! Ви маєте повідомити класного керівника чи буде Ваша дитина у закладі, якщо в цей день є уроки у змішаному режимі.
ВАЖЛИВО! Якщо Ваша дитина є з числа дітей з особливими дієтичними потребами, у тому числі з непереносимістю глютену та лактози, то ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТАКИМ ХАРЧУВАННЯМ відбуватиметься лише ЗА НАЯВНОСТІ МЕДИЧНОЇ ДОВІДКИ, виданої лікарем загальної практики-сімейним лікарем чи лікарем-педіатром, ДЕ ЗАЗНАЧЕНО особливі дієтичні ПОТРЕБИ дитини ІЗ ВСТАНОВЛЕНИМ ДІАГНОЗОМ, рекомендації щодо обмеження/виключення відповідних харчових продуктів, напоїв і страв та їх заміни аналогічними за енергетичною та поживною цінністю харчовими продуктами.
З повагою, Адміністрація ЗГ №83

Меню одноразового харчування (кейтеринг). Період харчування: 05.05.2025 – 09.05.2025.

Примірне чотиритижневе сезонного меню для одноразового харчування у закладах загальної середньої освіти м.Запоріжжя, у разі п’ятиденного перебування, на весняний сезон 2024/2025 навчального року
Примірне чотиритижневе сезонного меню для одноразового харчування у закладах загальної середньої освіти м.Запоріжжя, у разі п’ятиденного перебування, на осінній та зимовий сезон 2024/2025 навчального року
Кейтеринг у школі
Постанова Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р №305 передбачає урізноманітнення підходів до організації шкільного харчування. Зокрема, тепер в українських навчальних закладах дозволено влаштування кейтерингу, що має відповідати всім вимогам щодо безпечності харчових продуктів.
Постановою визначено, що кейтеринг – це спосіб організації харчування здобувачів освіти/дітей, що передбачає доставку і реалізацію готових страв, виготовлених без використання матеріально-технічної бази закладу освіти або закладу оздоровлення та відпочинку оператором ринку харчових продуктів, який здійснює постачання послуг з харчування. Також варіант кейтерингу є доречним для шкільного харчування, що використовується у закладах з невеликою кількістю учнів.
Нормативно-правове забезпечення
Рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради:
Положення про організацію харчування здобувачів освіти комунальних закладів загальної середньої освіти м.Запоріжжя: Призупинено на час воєнного стану та / або особливого розпорядження органу, який має право прийняти таке рішення (рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 13.08.2024 № 511)
Документ містить:
– Положення про організацію харчування здобувачів освіти комунальних закладів загальної середньої освіти м. Запоріжжя».
– Додаток 2. Режим та спосіб організації харчування здобувачів освіти у комунальних закладах загальної середньої освіти м.Запоріжжя.
Все про реформування системи харчування в українських закладах освіти та надання достовірної інформацію про збалансовану їжу й корисні звички на платформі https://znaimo.gov.ua/
Особливості організації дієтичного (безглютенового, безлактозного) харчування. https://znaimo.gov.ua/osoblyvosti-orhanizatsii-diietychnoho-kharchuvannia
Інформацію з питань організації харчування у закладах освіти можна отримати
Увага алергени!
Створення умов для харчування здобувачів освіти і працівників Запорізької гімназії № 83:
Примірне чотиритижневе меню